Du är älskad!

Precis som du är. Precis nu. Du är älskad.

Du är värdefull. Du är underbar.

I bibeln står det att människan är skapad i Guds avbild (1 Moseboken 1:26).

Gud har alltså skapat dig till sin avbild och i honom är det vår orubbliga identitet att vi är älskade.

Det finns absolut inget du skulle kunna göra för att Gud skulle kunna älska dig mer än hur han älskar dig precis nu, precis där du är just nu. Du är helt älskad.

Guds inbjudan till dig – till varje människa – är en inbjudan in till gemenskap med honom, till vänskap med honom. En inbjudan att lära känna honom och få uppleva honom för han har valt att vi skall kunna lära känna honom och han vill göra sig själv känd. Så skönt att det inte handlar om prestation på något sätt!

När Jesus, Guds son, gick på jorden pratade han ständigt om en ny tid som hade kommit, som började precis där och då och som skulle växa sig mer och mer tydlig i vår värld. Han kallade det ‘Guds Rike’. Jesus talade om att tiden var inne då vi skulle få börja uppleva himlen här och nu på jorden. Att vi kan stäcka ut handen och Guds Rike är så nära vi kan ta på det.

Sjuka blev helade, de mest marginaliserada och utsatta fick en identitet av värde. Personer vars liv hade stulits, fick sina liv tillbaka. Det står att han sätter de fångna fria!

Jesus uppenbarar Gud för oss! En Gud som vill att varje människa skall leva i sin fulla potential i sann frihet, lycka, glädje, frid och evigt liv tillsammans med Honom.

Bibelns ord är som frön som landar i våra liv – vissa tas emot och växer, vissa tas emot och torkar ut när tankar och oro och begär distraherar. Andra får inte ens en chans att växa, de stjäls! Andra landar i god jord! De tas emot, de växer och det är början till livets största äventyr och mest dyrbara gåva.

Om du skall komma ihåg en enda sak, låt det vara detta:

DU ÄR ÄLSKAD.

Vill du prata mer om detta eller annat om liv och tro, hopp eller tvivel, tveka inte att höra av dig till oss eller till en annan kyrka nära dig!

Vi firar gudstjänst varje söndag kl 11.00
på Aniaravägen 8 i Sollentuna.

Varmt välkommen!

stockholm@vineyard.se 

Hitta oss på Facebook