ALPHA –
GRUNDKURS I KRISTEN TRO

ALPHAKURSEN –
GRUNDKURS I KRISTEN TRO 

Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och även online. Ingen Alpha är den andre helt lik, men så har de tre saker gemensamt: Gemenskap, föredrag och ett gott samtal.

Hur ser en Alphakväll

Först är det … Gemenskap
Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. Alla Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

Sen är det … Föredrag
Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio minuter och antingen framförda av en föredragshållare som är på plats eller via film. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

Följt av … Samtal
Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

NÄSTA KURSTILLFÄLLE:

Tid för nästa kurstillfälle är ännu inte beslutat. Vårens kurs hölls i Upplands Väsby på onsdagar med start den 9 februari kl 18.30 och följde en 10 veckors kursplan. Kursen kostade 300 kr (självkostnadspris för mat).

Intresse kan anmälas till kursansvariga Peter och Kicki Persson:
070-002 87 66
073-980 18 99
kristina.e.persson1@gmail.com

Du kan läsa mer om Alphakursen här: https://sverige.alpha.org/learn-more

VÄLKOMMEN ATT VARA MED! VÄLKOMMEN ATT BJUDA MED EN VÄN!

stockholm@vineyard.se

Vi firar gudstjänst i Sollentuna
(se kalender för tid och plats)
Pendeltåget till Sollentuna C
Karta

Postadress:
Stockholm Vineyard
Box 1
191 21 Sollentuna

Bankgiro: 5853-5865
Swish: 1235406129